Netissä surffailu

Työpaikalla tiedon hakeminen netistä rajoittuu työtehtävien hoitamiseen, osaksi haen yliopiston omilta sivuilta tietoa; esim. henkilöiden yhteystietoja, lomakkeita ja ohjeita. Toimin tiedekunnan SoleCris-yhdyshenkilönä ja välillä joudun tietojen tallentamista varten hakemaan esim. jonkun ulkomaalaisen vieraan tietoja.

Kotona luen tietokoneella tai tabletilla lehtiä, haen tietoa esim. koiran hoidosta, sairauksista (näihin suhtaudun erittäin varauksellisesti, netistä löytyy aina ne "kamalat" tapaukset), osoite- ja puhelinnumerotietoja ym. Kun nuorimmainen lapseni alkoi käyttää Facebookia, avasin myös itselleni tilin. Alussa kävin useammin katsomassa, mitä lapseni puuhailee, mutta nyt hän osaa jo käyttää muita välineitä (esim. Watch uppia, eikä itsekään ole enää niin paljon siellä. Hyvin harvoin kirjoitan itse mitään. Minusta sellaiset päiväkirjamaiset merkinnät, "tänään leivoin ja siivosin" -tyyppiset viestit eivät ole kiinnostavia.

Nettipeleistä en ole kiinnostunut. Ne vievät liikaa aikaa ja käytän sen mieluummin muuhun. Sähköpostia käytän ystävieni kanssa viestimiseen, nykyään enemmän kuin puhelinta.

Työ